Kunders omdömen
5 Okt, 2012

Hej Kent!

Hoppas du har haft en bra och lugn helg. Skickar mina tankar och upplevelser om Roksan Caspian. Jag nämner några andra märken också tänkte jag. Är det opassande så är det bara att sortera ut.

Jag har dålig erfarenhet av high-end prylar men det sägs att denna Roksan Caspian m2 är bland det bästa under 30 000:-, den var jag tvungen att prova! Jag har ägt NAD c370, Rotel RA-1520, Pioneer A-91D (äldre maskin), Sansui AU-9900 (70-talare) och senast en Denon PMA 1500AE. Inga direkt dåliga maskiner.

Får börja med att säga vilket gediget bygge! Riktigt robust och fina detaljer, inget slafsigt gjort någonstans. Mycket vackrare i verkligheten än på bild!

Jag lyssnar mestadels på hårdrock och metal men är även en allätare. Trummor är det härligaste som finns i musik, framför allt hårdrock. Jag kunde inte förstå hur pass bra Caspian kunde låta. Vilka trummor! Vilka basgångar! Men ändå mjukt ljud. Inget kommer iväg för något annat. Hur stirrigt, hårt slående eller högt det blir så grötar det aldrig någonsin ihop sig. Allting har gott om rymd och klarhet. Jag älskar det! 
Inte bara fungerar Caspian på hårdrock utan det överraskar dig med vad än du matar in! När flickvännen matar in Jay-Z så gräver basgångar djup in i själen! Vansinnigt bra närvaro och stereo övergångarna är mycket bra! Musiken kommer verkligen till liv. Låter lika Bra oavsett volym.

Denna förstärkare är värd varenda öre! Den hade kunnat kosta 30 000:- så hade det varit mer förståeligt! Ni ger bort den (snälla höj inte priset.. Hehe)! Cd-spelaren är nästa inköp och jag kan knappt föreställning hur caspian paret låter ihop!

Jag vill verkligen tacka Kent för all hjälp och mängden tid han satte åt sidan för mig! Lyssnade på alla mina önskemål, tog det till sig och sade det magiska ordet "Caspian"! Du anar inte vilken fullträff det var Kent! 
Han är lätt den trevligaste jag har haft att göra med. Det är en man som verkligen glöder för välljud och dina önskemål! Jag lovar er, lita på honom och ni blir inte besvikna!
Jag kan med gott hjärta starkt rekommendera Kent Melin med hans företag Hifi Art! 

Tack åter igen Kent och jag återkommer när det är dags för nästa inköp!

Mvh Daniel/27/11 -13






Efter år av letande efter signal-kabel som jag gillar så testade jag förra hösten Pulse-R från Vertere men tyckte då att den var alldeles för dyr. Men efter att ha lånat hem den ytterligare en gång i våras och jämfört den med en mängd andra signalkablar så blev det ett köp i somras. Figge och Snutten var med och testade Pulse och bägge har nu också köpt Pulse-kablar. 
Kan bara säga att jag är otroligt nöjd även fast de är dyra men med tanke på hur bra de är i mitt system så är jag supernöjd.


Linkan

 
 

Fick tips om att testa en annan kabel från en ny kabelaktör på marknaden, Vertere.Företaget är grundat av den inte helt okände Touraj Moghaddam.

http://www.vertereacoustics.com/products

Började med att testa deras billigare Vertere Pulse B XLR mellan CD och försteget mot mina gamla referenser Frey och KCAG och upplevde en skillnad som jag först inte trodde var möjlig.

Allt blev mycket tydligare i återgivningen av speciellt röster där det var möjligt att höra mer av karaktären i personens röst. Lite som att dialekten i en röst framträder tydligare, det var på skivan med Ane Bruun som jag märkte det först. Sen även på andra artisters alster som blev så mycket tydligare i sin presentation.

Andra saker som också märktes var bättre definition av bas, en klarare diskantåtergivning utan att det för den skull blev vasst eller hårt utan bara tydligare. Ungefär samma upplevelse som ett nytvättat fönster, vyn framträder så mycket tydligare utan vinterns skitränder på rutan.

Sen finns det tyvärr ett ytterligare snäpp upp från Pulse B då är det Pulse B Reference med bättre kontakter de som är på Pulse. På Pulse R finns redan dessa kontakter.

Har fått låna ett set med Pulse R nu, utan att ha lyssnat speciellt länge så min enda kommentar än så länge.

Djävla Ulf och Kent att ni födde tanken på att överhuvudtaget att testa dessa. Suck.

Lyssnade ikväll på Figges anläggning och det lät mer öppet än tidigare.

Det var inte svårt att höra, det är något speciellt. Grattis!

Grattis till en utgift som blir minst 3 gånger så stor som jag trodde.

Lämnade tillbaka de lånade Pulse R idag, saknaden är stor, något försvann i musiken.

En annan positiv erfarenhet är att jag kan spela på lägre volym och ändå höra lika mycket av dynamik och detaljer i musiken

Tror du gjorde rätt som slog till även om priset avskräcker. Du behöver nog inte fundera på signalkablar mer.

Den som blev kvar var Vertere Pulse B men önskade att det bara behövt köpa en kabel då hade jag slagit till på en Pulse R, så pass mycket bättre är den mot Pulse B.

Kommer även att testa Pulse B Ref, bara jag får tiden att räcka till.

Så den vanliga varningen gäller "Har du inte råd så testa inte" Pulse R

Tommy 

 

 

 


Nu så är den på plats min nya Pulse R kabel

Januari månad är minst sagt en ganska så trög månad, så det var en svår "förlossning". Desto lyckligare blir man nu när den är här och den slår mitt lyssnarintresse med häpnad .

Jag hade en liten diskussion med några nära och kära om vad den nya kabeln gör och hur men vi kunde inte förklara, men den är verkligen magisk. Frågan är, vad står R för? Rätt val eller? 
Det är i alla fall förbaskat trevligt att lyssna på sina gamla skivor och upptäcka nya nyanser. Tydligare riff, mer komplex ljudbild, ja listan kan göras hur lång som helst så denna investering känns helt rätt för mig .

När som Hasse i Kvinnaböske Band sjunger "Får man ta hunden med sig in i himlen?" så tänker jag att jag ska nog ta med mig min Pulse R kabel.

Så, nu är det bara att fortsätta utforska i Verteres övriga sortiment. Till exempel Verteres tonarmskablar och högtalarkablar.

Jag bara undrar, hur skall nu det här sluta?

Göran (30/1 -13)


"Investerade alldeles nyligen i en Cronus Magnum från Rogue Audio. Jag har ägt, och äger, andra rörförstärkare, såväl billigare som riktigt dyra men Cronus Magnum är den första jag upplevt ha en potent transistorförstärkares kontroll kombinerat med en välkonstruerad rörförstärkares överlägsna förmåga att måla upp ett realistiskt tillika organiskt ljudpanorama. I sanning en riktig pärla. Thanks, Kent!"

Johan (25/1 -13)



Hej Kent,


jag började med att byta ut högtalarkablarna och märkte direkt en markant förändring till det bättre. Det stora lyftet kom dock när jag pluggade i signalkablarna. Helt plötsligt framträdde hela ljudbilden mycket tydligare utan att på någonsin bli påträngande eller skarp. Nu har jag för första gången känslan att jag får ut den fulla potentialen ur min anläggning och det är bara att kapitulera. Jag kommer förbi på måndag eller tisdag beroende på hur det ser ut på jobbet och beställer ett par Pulse X och två par Pulse B.

Tack för lånet!

Jonas (21/1 2013)

Tack för kaffet och en trevlig pratstund. Vi sade väl 0.85 m på signalkablarna. Du ska ha ett stort tack för att du introducerade mig till de här kablarna. Jag måste erkänna att jag har varit lite skeptisk till kablar i den här prisklassen tidigare, men det går inte att förneka att de gör underverk med ljudet.

Jonas (med lite kompletterande komentarer)

Hej Kent,

och tack för kvittot och den generösa rabatten. Idag har jag äntligen haft tid att sjunka ned i lyssningsfåtöljen efter ett par sena kvällar på jobbet och det som slår mig mest är hur luftigt ljudet blir med Pulse-kablarna. Musiken svävar ut i rummet, men ändå blir ljudbilden aldrig tunn eller för analytisk. Vad uppgraderar man till efter det här? Ja, det skulle väl vara Pulse R, men annars känns det som om det inte finns mycket mer att tillföra min anläggning på kabelsidan. Nu är det bara att luta sig tillbaka och njuta ;-).

Trevlig helg!

Jonas (16/3 -13)

 

Hej Kent! 
Ja vad kan man säga.. 
Gillar Pulse kablarna. NN högtalar-kabeln låter kanon men ger inte samma fina bas och glädje som Pulsen.
NN = tamare och lite mer tillbaka. 
Låter mera livekänsla med Pulse. Tror att mitt val blir....
Signal = Pulse B XLR
Högtalarkabel = Pulse C (Ska det bli Pulse X får du ge ett jäkla bra pris) Hahaha!!

Pelle (18/1 2013)  
 

Vertere kablar och Roksan Caspian M2 förstärkare & CD spelare


Jädrans vad bra det låter. Var och hämtade grejerna efter jobbet och har suttit och lyssnat sedan dess. Nu kom sambon ner och klagade på att hon inte kunde sova när jag spelar musik så jag får fortsätta imorgon... Ljudet är detaljerat och kristallklart men samtidigt avslappnat och harmoniskt. Mellanregister och diskant är högupplöst och luftig. Basen är djup och med bra tryck men ändå aldrig jobbig eller påträngande som jag tycker det kan vara ibland. Det känns som att hela skivsamlingen har fått nytt liv. Jag är verkligen supernöjd.

Tack så mycket för din hjälp! 

/D
****

 

Vertere D-Fi kabel

 

Tänkte bjussa på några reflektioner.

 

Visuellt:

Själva kabeln är otroligt snygg enligt mig. Stilren, enkel design.  Inget skrytbygge som lovar mer än det ger. När det gäller själva förpackningen så kan man reagera både positivt och negativt. Den negativa reaktionen: Vad fan alltså! Nästan 1700:- riksdaler och så ligger kabeln i förpackning med makaronkartongskvalitet! Den positiva tolkningen (som jag väljer): Skönt att man lägger alla slantar på själva kabeln istället!

 

Ljudet:

Alltså jag gillar inte att beskriva ljud för andra audiofiler eftersom jag själv anser mig vara så jungfrulig i gemet, men… Jag upplevde stor skillnad mot mina befintliga ( du vet såna där som följde med CD-spelare på 90-talet) kablar. Hade en gång en bärbar bandspelare/radio som hade en knapp där man kunde välja mellan Mono/Stereo/Wide. Pulse D-Fi var som wideläget. Nästa som en till dimension!

Jag spelade Elvis version av Fever och med de gamla kablarna var  ljudbilden väldigt mkt rakt framför mig. Både sång och fingerknäppning låg nästan mellan ögonen(ung. 60 grader). Med Pulse hamnade fingerknäppningarna bakom vänster öra!!! Sången strax utan för höger öga. Ljudbilden var betydligt större än 180 grader! Sedan låter det som om man lyfter bort en tjock filt från högtalarna. Basen mer sammanhållen, mellan och diskant med mer lyster. Rösterna  låter verkligen som om det vore live. Touraj måtte älska musik!

 

Jag är imponerad, men med svag försiktighet. Man måste beakta vilken smörja jag utgick ifrån.

 

Jag kommer att vilja ha en till ( till DACen) och funderar även på  högtalarkablar, men ekonomin bromsar mig i nuläget. Skall på månadslång resa med familjen under december.

 

/F

 

****

 

Roksan Xerxes 20+ med Vertere modifierade Tabriz Zi tonarm och XPS 7 nätdel

 

My new Roksan Xerxes 20+  with  “Pulsed” Tabriz Zi tonearm, XPS 7 and Clearaudio Stradivari cartridge sounds great!

Some first listening impressions: 

Very stable soundstage with clarity and details. Openness and depth/perspective. Superb “PRAT”. Good bass extension with a firm grip

 

Also the documentation and instructions were excellent. “CD” assisted in mounting the arm in the shop and then setting up the player at home was a breeze.

 

So I am very happy with my “Pulsed” Xerxes! 

 

/P

 

****

 

Roksan Caspian M2 och K2 högtalare

 

Hej Kent!

Jag känner för att skriva några rader om en liten lyssningsmatch vi hade i helgen. Jag och ett par vänner hade lånat hem en dansk-svensk förstärkare (EISA-vinnare och massor med fina recensioner). Denna skulle jämföras med Roksan Caspian M2 som min kompis har sedan tidigare. 

 

Varför vill jag skriva om detta? Är det så himla intressant att jämföra teknik och olika aspekter av lyssningsintrycken egentligen? Man kan ju roa sig med detta som en liten hobby såklart. Men jag och min vän gav oss ut för ungefär ett år sedan för att hitta själen i musiken. Det är känslan som är värt något - det är viktigt! Livet är kort. Han hade äntligen råd att köpa ett stereosystem och vi lyssnade över hela stan. Det visade sig att trots mängden märken och all avancerad teknik så var det svårt att hitta något som gav känslan vi var ute efter. Men till slut hittade vi Roksan, ett lysande undantag! Och valet föll då på dem. 

 

Nu var det min tur och jag tänkte att kanske blir det ännu bättre om man går upp lite i pris och dessutom kändes den dansk-svenska förstärkaren som nästa steg i den tekniska utvecklingen, med nyutvecklad strömsnål digitalteknik etc. Ok, resultatet då? Kort sagt var resultat rent, tyst, enorma kraftresurser och - dött! Det var otroligt vilken skillnad mot M2´an. Det var som att ta bort själen. Jag kände faktiskt ett personligt agg mot denna apparat som snyggt och effektivt tog död på musiken.  Men nog nu med bashing. Min poäng är att man inte ska lura sig av allt som skrivs eller prislappen eller teknik. Lyssna och känn som Kent brukar säga. Jag önskar det dansk-svenska företaget lycka till med sin fortsatta utveckling - tekniskt imponerande och kanske hittar de själen till slut.

 

En annan slutsats är vilka unika produkter Roksan har. Nu lyssnade vi som sagt på M2 - cd och förstärkare samt K2-högtalare. De har inte tappat bort sig i teknikutvecklingen. Jag får en fantasi att det sitter någon i fabriken och bara känner - om inte känslan är rätt släpper de inte iväg produkten. Och det är ju detta som är det viktiga.

 

/A

***

 

Roksan Caspian M2

 

Jodå Kent,

 

M2an dök upp i måndags och då jag inte är så mycket för att demonstrera så hade jag hela tisdagen till att hårdtesta den. Kors i tacket vad onödigt bra den låter, det jag gillar mest är att basen blir så löjligt tight och kontrollerad. Gillar också att den kan låta så ruskigt detaljerad utan att bli hård, kantig och steril. Den känns som en perfekt match till Kef XQ40 som är åt det lite brigthare hållet fast utan att vara skrikiga.  

 

Hur som helst, tack för en trevlig affär! Jag är mycket nöjd!

 

/J

 

***

 

Roksan Xerxes 20+ skivspelare med Tabriz Zi tonarm och XPS7 nätdel

 

Hej Kent,

 

det är synd att man ska hinna fylla 45 innan man upptäcker hur bra vinyl kan låta. Allt sitter på plats och om det inte vore för att resten av familjen har gått och lagt sig, så hade jag lyssnat hela natten. Det är nästan så att jag börjar undra om jag inte har köpt min sista CD-skiva och då har jag ändå en fantastisk CD-spelare.

 

Med vänlig hälsning,

 

/J

 

***

 

Vertere Pulse kablar

 

Kabelmagi?

 

Visst förstår jag att kablarna har betydelse – men kan de verkligen göra så stor skillnad? För ett tag sedan hade jag tillfälle att lyssna på Touraj Moghaddam hos din butik. Han presenterade och demonstrerade övertygande sina nya Vertere Pulse-kablar. Eftersom jag är skeptiskt lagd har jag nu testa själv -  och det med häpnadväckande resultat! Pulse B kablar mellan min Roksan Caspian CD och Rogue Audio Cronus Magnum förstärkare gav plötslig ett helt nytt liv åt mina CD-skivor. Har tidigare provat ett antal olika kablar, en del riktigt dyra, men detta var något helt annat. Helt plötsligt blev musiken så mycket mer levande med detaljer, nyanser, luftighet, djup och bredd i ljudbilden, vokalister som på ett helt nytt sätt var närvarande i rummet, attack och transienter i slagverk och piano mm.  Efter att tidigare nästan övergivit CD-lyssnandet till förmån för vinyl så fann jag mig stampande takten och lyssna på den ena CDn efter den andra - och det är väl det bästa betyget.

Har nu också provat Vertere Pulse B tonarmskabel (Clearaudio Stradivari MC, Roksan Radius spelare med Nima arm) och signalkabel mellan min Emillé RIAA och Rogue förstärkare med liknande positiva resultat.

 

Med vänlig hälsning

/P

 

***

Rogue Cronus Magnum integrerad förstärkare

 

Hello Mark,

 

I am now enjoying my new Cronus Magnum!

The Cronus was delivered by HiFi Art to my home J

Excellent service! – Thanks Kent!

Only snag is that my night sleep is suffering as I now tend to enjoy listening so much and too late.

  

Best regards

/P

 

***

 

Roksan K2 förstärkare

 

Kent, stort tack för tiden du tog dig med mig igår. Och all tid du la ner för att visa mig kablars betydelse. Det var ett väldigt annorlunda, men ett väldigt angenämt butiksbesök för min del. Jag är väldigt fascinerad över din "affärsidé" om jag får kalla den det och väldigt glad att det finns sådana som du i denna degenererande Media Markt värld. Som Hi-Fi kund är det väldigt trevligt att inte känna sig pressad utan få ta sin tid. Ovan som jag är blev jag nästan orolig att jag tog upp DIN tid. Det är fantastiskt hur man kan diskutera så mycket mer än Hi-Fi under en H-Fi-affär. Är det det du tycker är mest intressant, att diskutera annat än Hi-Fi, som mat, politik, arkitektur etc med dina kunder? Jag tror många skulle tappa fotfästet om man plötsligt började tala om Karin Jämtins utstrålning. Men jag älskar det. Att diskussionen böljar så mycket fram och tillbaka på flera plan samtidigt känns nästan ovant för mig (tyvärr!) och jag kände mig nästan lite utmattad efteråt. Utmanande, snabbt och spirituellt. Så här kul har jag inte på MITT jobb! Det var mycket att smälta för mig så därför sitter jag nu uppe sömnlös och skriver av mig.

 

Så till förstärkaren... Jag har inte hunnit lyssna så mycket på den än (pga Ledin på Skansen...) men omedelbart hör jag att den låter mer briljant, luftig och levande jämfört med min gamla NAD C 370 som kan beskrivas som neutral, smal, grå och livlös.

 

/S

 

 

***

 

Vertere Pulse kablar


Hello Touraj,

As I´ve told you before I have always been a non believer regarding cables.

My life has changed a lot since being connected with Pulse cables.

So far I have only been using a Vertere/Pulse B tone arm cable between my tone arm and Roksan Caspian DX2 Phono Reference amplifier. 

What a difference! Amazing and nothing compares.

I´ve been in audiolistening for more than 50 years and suddenly I am in “rest” with my audio equipment.

My Roksan Xerxes 20+ and Artemiz are playing wonderfully. I have several very good cartridges. Right now I´m useing a Benz Micro Wood together with my exellent record player.

Thank you Mr T, you are the best

/CD

Publicerad av: Kent Melin
Kategori: Upplevelser