Totally Pulsed
31 Maj, 2012

Nu så har Johan beställt sitt 7:e och 8:e par Pulse-kablar. Därmed så leder Johan stort före Peter som "bara" har 4 par Pulse-kablar i sitt musiksystem.
Vad har då Johan för system och kablar?
En äldre Roksan Radius skivspelare med en Tabriz tonarm och en Corus pick-up. Den är uppgraderad med en Pulse C tonarmskabl och en ny nål till pick-upen. Framöver så kommer säkert skivspelaren finnas kvar hemma hos Johan men kompletteras med en Xerxes 20+ med tillhörande lull lull. 
Hösten 2011 så införskaffade Johan en Caspian M2 kombination. Caspian M2 fick ersätta en äldre Arcam Delta 90.2 förstärkare.
Mellan de båda Caspian enheterna finns nu en Pulse B XLR (9.900:-).
Till sin äldre Roksan Radius skivspelare så har Johan nyligen införskaffat en Roksan Reference RIAA och självklart så sitter det en Pulse B signalkabel mellan dessa enheter också.
I Johans musiksystem finns också ett par HD800-hörlurar inkopplade via en MF M1 HPA hörlursförstärkare. Mellan den och M2 sitter det även där en Pulse B-kabel.
Nu så är vi uppe i 4 par Pulse-kablar. En mkt mkt bra start och grund.
Johan har också en DVD-spelare och till den så har vi på HiFi Art rekommenderat en "enkel" Pulse C-kabel.
I systemet finns idag ett par Monitor Audio MA700 Gold högtalare som liksam skivspelaren och förstärkaren införskaffades för ca 17-18 år sedan.
När Johan lånade hem ett par Pulse X-högtalarkablar så blev det bara som så (efter det att Johan med några musikvänner hade lyssnat på dom) att ett par Pulse X skulle sitta där i systemet.
Sagt och gjort, nu så är vi uppe i 6 par Pulse-kablar.
Utan att ha hört resultatet så har Johan nu beställt ett extra slutsteg från Roksan. Ett M2 slutsteg och helt naturligt tillkommer nu en Pulse B mellan den integrerade M2:an och det extra slutsteget. Ett till par Pulse X-högtalarkablar sätter pricken över i:et i Johans nuvarande musiksystem.


Publicerad av: Kent Melin
Kategori: Upplevelser