Dött
9 Maj, 2012

Hej Kent!

Jag känner för att skriva några rader om en liten lyssningsmatch vi hade i helgen. Jag och ett par vänner hade lånat hem en dansk-svensk förstärkare (EISA-vinnare och massor med fina recensioner). Denna skulle jämföras med Roksan Caspian M2 som min kompis har sedan tidigare. 

 

Varför vill jag skriva om detta? Är det så himla intressant att jämföra teknik och olika aspekter av lyssningsintrycken egentligen? Man kan ju roa sig med detta som en liten hobby såklart. Men jag och min vän gav oss ut för ungefär ett år sedan för att hitta själen i musiken. Det är känslan som är värt något - det är viktigt! Livet är kort. Han hade äntligen råd att köpa ett stereosystem och vi lyssnade över hela stan. Det visade sig att trots mängden märken och all avancerad teknik så var det svårt att hitta något som gav känslan vi var ute efter. Men till slut hittade vi Roksan, ett lysande undantag! Och valet föll då på dem. 

 

Nu var det min tur och jag tänkte att kanske blir det ännu bättre om man går upp lite i pris och dessutom kändes den dansk-svenska förstärkaren som nästa steg i den tekniska utvecklingen, med nyutvecklad strömsnål digitalteknik etc. Ok, resultatet då? Kort sagt var resultat rent, tyst, enorma kraftresurser och - dött! Det var otroligt vilken skillnad mot M2´an. Det var som att ta bort själen. Jag kände faktiskt ett personligt agg mot denna apparat som snyggt och effektivt tog död på musiken.  Men nog nu med bashing. Min poäng är att man inte ska lura sig av allt som skrivs eller prislappen eller teknik. Lyssna och känn som Kent brukar säga. Jag önskar det dansk-svenska företaget lycka till med sin fortsatta utveckling - tekniskt imponerande och kanske hittar de själen till slut.

 

En annan slutsats är vilka unika produkter Roksan har. Nu lyssnade vi som sagt på M2 - cd och förstärkare samt K2-högtalare. De har inte tappat bort sig i teknikutvecklingen. Jag får en fantasi att det sitter någon i fabriken och bara känner - om inte känslan är rätt släpper de inte iväg produkten. Och det är ju detta som är det viktiga.

mvh,

a k

 

 

 

 

Publicerad av: Kent Melin
Kategori: Upplevelser